Historisch Museum Vriezenveen

Geopend tot 17.00

musea - Historisch Museum Vriezenveen - kaartoverzicht

Historisch Museum Vriezenveen

Historisch Museum Vriezenveen (voorheen: Museum Oud Vriezenveen) is beroemd geworden om haar uitgebreide Russische afdeling. Hier wordt het verhaal van de Rusluie verteld, een groep Vriezenveense kooplui die in de 18e en 19e eeuw hun waar in Sint Petersburg konden verkopen, en zelfs een Vriezenveense handelskolonie in Sint Petersburg oprichtten.

Toch heeft het museum u veel meer te bieden. Van een onbegaanbaar moerassig gebied groeide het vroegere Almelerveen uit tot een gemeente met een grootse geschiedenis. Tragisch genoeg voltrok in Vriezenveen één van de grootste branden uit de Nederlandse geschiedenis. Ook genoot het ondergoed van Jansen & Tilanus landelijke en zelfs internationale bekendheid. Tevens pleegde een Vriezenvener in de 2e Wereldoorlog de grootste bankroof, welke ooit in Nederland heeft plaatsgevonden.

Daarnaast bezit Vriezenveen een eigen dialect, een typische lintbebouwing en een dorpsstraat van ruim 6 km. lang en herbergt de gemeente de plaats met langste naam van 't land. En bovenal is het natuurreservaat Engbertsdijksvenen internationaal erkend als 'wetland' en geniet het daardoor extra bescherming.

Kortom een gemeente waar de geschiedenis als het ware voor het oprapen ligt en waar menige historische vereniging jaloers op zal zijn. Het museum laat de geschiedenis van de voormalige gemeente Vriezenveen weer tot leven komen.

Services

  • Groepsbezoeken mogelijk
  • Te volgen via Hyves
  • Officiële trouwlocatie
  • Extra openingstijden in het Nationale Museumweekend
  • Rondleidingen

Openingstijden

Open
Sluit om 17.00
maandag10.00 - 17.00
dinsdag10.00 - 17.00
woensdag10.00 - 17.00
donderdag10.00 - 17.00
vrijdag10.00 - 17.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondagGesloten

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De museum-in.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Historisch Museum Vriezenveen
Westeinde 54
7671CD Vriezenveen

+31 (0)546 563476

Deel deze pagina

Historisch+Museum+Vriezenveen img