Paleis Het Loo Nationaal MuseumGesloten (za 10.00 - 17.00)

Toon openingstijden

musea - Paleis Het Loo Nationaal Museum - kaartoverzicht

Paleis Het Loo Nationaal Museum

In het hart van Nederland, aan de rand van Apeldoorn, ligt het ruim 300 jaar oude Paleis Het Loo. Sinds 1984 is dit voormalige Koninklijk Paleis na een grondige restauratie als museum opengesteld voor het publiek.

De kostbaar ingerichte vertrekken geven een beeld van drie eeuwen bewoning door de Oranjes, terwijl de gereconstrueerde tuinen met hun waterwerken en sierlijk belijnde bloemperken de sfeer van de 17de eeuw ademen. Door zijn fraaie ligging in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland heeft een bezoek aan het paleis in elk jaargetijde zijn bekoring.

Het paleismuseum bestaat uit een hoofdgebouw (Corps-de-Logis) met links en rechts twee paviljoens, verbonden met dienstvleugels rond het voorplein (Basse-Cour). In de Oostvleugel, de vroegere keukens, zijn ook delen van de museumcollectie tentoongesteld.
Op de bovenverdieping is het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden gevestigd. In de voormalige Oranjerie houdt de museumstaf kantoor.

De Westvleugel (voormalige paardenstallen) wordt gebruikt voor tijdelijke tentoonstellingen. Ook bevindt zich in deze vleugel restaurant De Balzaal.
De stallen en koetshuizen bevinden zich direct bij de hoofdingang. Vanaf oktober jl is in de rechter vleugel van het stallencomplex de multimediale presentatie 'Nederland en Oranje' te zien.

Vanuit het Onderhuis van het paleis zijn de baroktuinen te bezoeken. Achter de muren van de tuinen ligt het paleispark. Dit park is toegankelijk via het parkeerterrein bij de hoofdingang (entreegebouw) van het paleis.

Services

  • Online ticket kopen

Openingstijden

Gesloten
Opent vandaag om 10.00
maandagGesloten
dinsdag10.00 - 17.00
woensdag10.00 - 17.30
donderdag10.00 - 17.00
vrijdag10.00 - 17.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondag10.00 - 17.00

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De museum-in.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Paleis Het Loo Nationaal Museum
Koninklijk Park 1
7315JA Apeldoorn

+31 (0)55 5772400

Deel deze pagina

Paleis+Het+Loo+Nationaal+Museum img