Museum Honig Breethuis

Museum Honig Breethuis

In het monumentale Honig Breethuis in Zaandijk ervaart u hoe een Zaanse koopmansfamilie woonde en leefde anno 1830. Het huis werd rond 1710 gebouwd door Cornelis Jacobsz. Honig, eigenaar van witpapiermolen De Vergulde Bijkorf. Ruim honderd jaar later was op Lagedijk nr. 80 het gezin van Jacob Cornelisz. Breet en Grietje Jans de Jager gehuisvest.

Onze gastvrouwen en -heren leiden u graag rond in de voormalige koopmanswoning. Zij vertellen over de geschiedenis en het leven van de families die hier woonden. Ontdek de kostbare inrichting met kasten vol glas- en servieswerk, glanzende meubels, handgeschilderd behang en schilderijen. Na de rondleiding kunt u net als de vroegere bewoners in de Zaankamer met een kopje koffie of thee genieten van het uitzicht op de Zaan en de tuin.

Naast een bezoek aan het museum kunt u deelnemen aan een of meerdere activiteiten, waaronder huiskamerconcerten, lezingen en wandelingen. Regelmatig zijn er kleine exposities over uiteenlopende thema's te zien in het Kabinetje. Ook zijn ontvangsten en besloten bijeenkomsten voor kleine gezelschappen van maximaal twintig personen mogelijk. Voor scholieren van het basisonderwijs ten slotte heeft het Honig Breethuis verschillende educatieve projecten.

Services

  • Reserveren verplicht
  • Ook cateringservice en gastvrouw / gastheer zijn mogelijk
  • Groepsarrangementen (tot maximaal 25 personen) mogelijk

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De museum-in.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Museum Honig Breethuis
Lagedijk 80
1544BJ Zaandijk

+31 (0)75 6217626

Deel deze pagina

Museum+Honig+Breethuis img