Veluws Museum Hagedoorns Plaatse

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse

Hagedoorns Plaatse is een museumterrein tussen de dorpen  Emst en Epe. Ruim 70 vrijwilligers houden hier een 300 jaar oude boerderij met erf, een nieuwe kapschuur, een  moestuin en een  bijenstal springlevend.
Kijk rond in de boerenwoning en ervaar hoe daar een Veluws boerengezin leefde aan het begin van de vorige eeuw. Op de deel en in de schuren staan machines en gereedschappen die toen op het land gebruikt werden. Onze rondleiders vertellen u er graag meer over.
In de nieuwe kapschuur zijn steeds wisselende exposities over streekgeschiedenis en eigentijdse kunst. Bewonder de Veluwse klederdracht in de grote vitrine of haal herinneringen op bij de  verzamelingen met oud speelgoed en schoolspullen.
 Even een pauze inlassen? In de theeschenkerij komt u tot rust bij een kopje koffie of thee met een plak krentenwegge. Tijdens de schoolvakanties organiseert Hagedoorns Plaatse speciale kindermiddagen.  Ons jaarlijkse streekgerechtenfestival “Proef de culturen”  is een  smulfestijn waar jong en oud naar uitkijken.
Kortom:  Bezoek Hagedoorns Plaatse; daar is altijd wat te beleven!

Expertises

Er zijn nog geen expertises ingevuld voor Veluws Museum Hagedoorns Plaatse

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De museum-in.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse
Ledderweg 11
8161SZ Epe

+31 (0)578 627162

Deel deze pagina

Veluws+Museum+Hagedoorns+Plaatse img